Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2019 22:16 - Медната змия
Автор: dany88 Категория: Други   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И Господ изпрати между людете огнени змии и те хапеха народа, така че много израилтяни умряха. (Числа 21:6)

Проблемът с оплакването е, че Бог слуша. Той чува нашите думи и претегля сърцата ни. Когато израилтяните се оплакват от ежедневната манна, Бог чу думите им и изпрати наказание отровни змии. Защо Бог използва змии, за да накаже Израел?

Раши обяснява, че Бог е избрал змии по две причини: Змията в Едемската градина е била наказана за това, че изрече думи на клевета срещу Бога. Затова Бог я изпраща като наказание на онези, които говорят клевета. Втората причина е, че змията е прокълната да яде прах през всичките дни на живота си. Затова Бог изпраща змията да накаже онези, които се оплакват от храната си.

Когато си позволим да изпаднем в самосъжаление и да дадем израз на критичен дух, ние вече сме жертви на Злия. Той е професионален клеветник, обвинител на събратята и източник на бунта срещу Бога. Той беше първият, който изрази недоволството си от съдбата, която Бог му е поверил. Когато показваме неблагодарност към Бога и се оплакваме за Неговите пътища, ние говорим на родния език на змията. Отровата му вече трови сърцата ни.

Решението на проблема е покаянието. Израилтяните отиват при Моисей и казват: "Съгрешихме за гдето говорихме против Господа и против тебе; помоли се Господу да махне змиите от нас." (Числа 21:7) Техните думи обхващат евангелското послание. Исус е нашия Мойсей. Змията е дявола. Ние сме грешници. Ако искаме да бъдем изцелени и освободени от змията, трябва да се покаем, да изповядаме греховете си и да търсим прошка чрез Исус.

Веднага щом израилтяните се молят на Моисей за прошка, той се застъпва за тях. Раши посочва как трябва да бъдем бързи и да прощаваме на другите. Той казва: „От това научаваме, че човек, който е помолен за прошка, не трябва да бъде толкова жесток, че да не може да прости.” Учениците, достойни за Исус, е добре да бъдат бързи, за да простят прошка дори на онези, които са говорили подигравателно срещу тях или ги унижават.

Моисей се застъпва и Господ му заповядва да направи медна змия. Той трябва да я постави на върха на прът. Когато онези, които пострадат от отровата, погледнат змията, те се излекуват. “Когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив. ” (Числа 21:9).

Как змията на пръта изцелява хората? Мъдреците обясняват, че вярата в Бог и подчинението на Неговата заповед са довели до чудотворно изцеление, а не магическо свойство на медната змия. Когато израилтяните вдигаха очи към небето и се предаваха на своя Отец на небесата, те се изцеляваха. Ако не, те умираха. 



Тагове:   църква,   християнство,   исус,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dany88
Категория: Други
Прочетен: 66779
Постинги: 43
Коментари: 64
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930