Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2019 20:51 - Мнимата коронация
Автор: dany88 Категория: Други   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Този, който поздравява Йешуа като Цар, но не се подчини на Неговата власт, може да бъде сравнен с Пилат и римляните, които се подиграли с авторитета на Царя Месия.

Римляните приветствали Йешуа като цар. След като жестоко удряли Учителя, довеждайки тялото Му в шок, римските войници си правили забавна игра с Него. Облекли Го в царска роба. Те направили корона от тръни, като че от лаврови клонки, носени от цезарите в онези дни. Те поставили тръстика в ръката Му, за да служи като скиптър – копирайки месианското пророчество, което говори за силния жезъл на Месия от желязо.

Войниците коленичили пред Него и казали: „Здравей, Царю юдейски!“ Играта се превърнала в насилие и те започнали да Го пляскат по лицето, да го плюят, да Го удрят с тръстиката по главата. Това трябвало да изпълни казаното от Господа чрез пророка: „Гърба си дадох на биене, и бузите си на скубачите на косми; не скрих лицето си от безчестие и заплювания.” (Исая 50:6).

Александрийски евреин от първи век разказва за подобен инцидент, който се случил, когато еврейският цар Агрипа посетил Египет. За да се подиграят с еврейския цар, Александрийци облекли нещастен лунатик, възвеличили го на високо място в гимнастически салон, увенчали го с венец, изработен от сплескани тръстики, увили го в плащ от рогозка и поставили в ръката му тръстика. Александрийците продължително го поздравявали и възвестявали за цар.

По същия начин, по времето на Траян, римски префект в Кирине публично показал провален еврейски революционер като смешен цар, на който трябвало да се подиграват. В Римските празненства и театърът често са включвали сатирични игри, в които някой от изпълнителите е определен за монарх.

Опитвайки се да звучи като кралски глашатай, Пилат заявява на тълпата: „Ето, човекът!“ В римската епоха думите „Ето, човекът!“ се приемали като възклицание, подобно на „Привет царю!“ Саркастичното възклицание на Пилат даде да се разбере, че смята приликата на Йешуа с царския род за шега.

Царската мантия, трънен венец, скиптър и възклицания „Радвай се, Цар юдейски“ и „Ето, човекът“ – всичките тези бяха всички сатанински присмеци за месианската коронация.

Той е цар на Юдея и един ден ще бъде коронясан, облечен и ще Му бъде даден скиптъра, за да управлява Йерусалим. Тогава "в Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества, и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца." (Филипяни 2:10-11)

Истинските ученици на Йешуа не само го приветстват като цар, те се подчиняват на властта Му през целия си живот и живеят за Неговото царство.

Шалом



Тагове:   църква,   християнство,   исус,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dany88
Категория: Други
Прочетен: 66797
Постинги: 43
Коментари: 64
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930