Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2020 14:04 - Съгрешаване чрез Словото
Автор: dany88 Категория: Други   
Прочетен: 1741 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 02.05.2020 14:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 по Кристин Егберт

В Матей 12:36-37 Йешуа казва, че в деня на Страшния съд всички ще трябва да дадем отчет на думите, които сме говорили. С тези думи ще бъдем или оправдани, или осъдени. Това е отрезвяваща мисъл! Защото всички сме виновни за греховна реч, в един или друг момент. Можем да използваме думите си грешно по толкова много начини. Не се ограничава до това, което наричаме „мръсни“ думи. Нашите думи могат да бъдат използувани за злоупотреба, нараняване, плашене, манипулация, обида и, в библейски смисъл, проклятие.

В тази статия ще се съсредоточа върху друг начин, в който нашите думи могат да бъдат грешни. Но първо, нека ви утеша с това: 1 Йоан 1:9 казва: „Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда.“ Това е добра новина! Но какво ще стане, ако не знаем, че съгрешаваме? И не мислете, че това не може да се случи. Случва се през цялото време. Всеки път, когато някой цитира Писанието (Божието Слово) извън контекста, за да популяризира неистина, това е грях. Сатана го направи умишлено. Той призова Йешуа да се хвърли от крилото на Храма, цитирайки Божието Слово: „Той ще нареди на ангелите си за теб и те ще те носят на ръце, за да не удариш крака си в камък.“ Псалм 91:12, който Сатана цитира, не беше грешен, но нарочно го използваше, за да изкушава Йешуа, и Сатана го знаеше.

Но какво да кажем за онези, които не знаят, че цитират Писанието извън контекста? Ако те не знаят, няма вероятност да се покаят. И не мислете, че Бог одобрява греховете, извършени от невежество. Не! Помнете онази стара поговорка: „Незнанието на закона не е извинение!“ Тази поговорка идва от Тора, от Левит 5:17: „Ако човек съгреши и направи това, което е забранено в някоя от Божиите заповеди, въпреки че той не го знае, той е виновен и ще носи отговорност.“ Това са отрезвяващи думи. Следователно е отлична практика всеки ден да молим Бог да ни прости, ако несъзнателно сме злоупотребили с Неговото Слово и да поправим всичко, което в нашата теология не успява да се изравни с цялостта на Писанието.

Сигурно разбрахте, че фокусът на тази статия е за изваждането на Божието Слово от контекста, за да се популяризира някоя доктрина, противоположна на съдържанието на Писанието. Това означава лъжливо свидетелство срещу СЛОВОТО! Този толкова ужасен грях се извършва всеки път, когато някой използва фрагменти от Писанието извън контекста. Това се случва например, когато някой цитира KJV превода на Римляни 10:4, който гласи: „Христос е краят на закона“, за да насърчи антиномизъм (пренебрегване на законите на Стария Завет, проявяващо се под прикритието на възгледа, че роденият отново човек не се нуждае от закон, като всичките му действия са добри, че човек е приведен до покаяние чрез евангелското учение и следователно не е необходимо да изучава закона на Стария Завет). Тези, които цитират този пасаж, игнорират, че Йешуа заяви, че не е дошъл да премахне Тората, че от Тората няма да премине нито една йота или знак, докато небето и земята не отминат.

Гръцката дума, преведена като „край“ в KJV (и повечето други английски версии), е „telos“ – Strong’s G5056. Буквално telos означава: „да тръгна към определена точка или цел. Ето същият стих, преведен правилно в Библията на Дървото на живота: „Защото Месия е целта на Тората, като средство за праведност за всеки, който продължава да се доверява и да пази вярата.“

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ МИСЛИ относно Денят на Страшния съд

Ще приключа не с двадесетте и повече стихове, които Павел написа, и които мнозина изваждат от контекста, за да популяризират антиномистичните си възгледи, но с въпроси, които Йешуа, въплатеното Божието Слово, може да зададе на онези, които свидетелстват против Неговото Слово в Деня на Страшния съд:

Не съм ли ти казал, че не съм дошъл да унищожа Тората, а да я изпълня? ... че докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от Моята Тора няма да премине? Не те ли предупредих, че тези, които нарушават Моята Тора и учат другите да я нарушават, ще бъдат най-малки в царството? Не сподели ли Моето Слово какво ще ти кажа в този ден, ако извършиш беззаконие? Не те ли предупредих, че не всеки, който казва: „Господи, Господи!“ ще влезе в царството Ми?

Не ти ли казах, че начинът да ми покажеш ЛЮБОВ е да спазваш Моите заповеди? И колко пъти ти  изясних, че Моите заповеди принадлежат на Моя Отец? Дойдох само да изпълня Неговата воля! Не ти ли казах да отидеш  във всяка част на света и да обучаваш ученици, като ги научиш  да правят всичко, което ти поръчах? А какво ще кажеш  за слугата Ми Павел? Не те ли научи Павел, че Тората е свята, че е справедлива, истинска и одухотворена? Не каза ли той категорично, че вярата установява ТОРАта? Пренебрегвайки Павел, реши да повярваш  на онези, които, както предупреди Петър, изопачават посланието на Павел за собственото си унищожение. Ти избра да следваш  грешката на беззаконните! Със сърбящи уши, чувайки само това, което искаше да чуеш, повярва в лъжата. Ти нарече Моята велика и славна Тора, която дадох да те благословя, проклятие! Павел никога не е учил, че Моята Тора е проклятие! Няма проклятие за спазването на Тора. Проклятието е върху онези, които нарушават Моята Тора. Павел ти каза защо излях Духа си. Така можеше да избереш да ходиш  в Духа Ми, който ти дава силата, благодатта, за да изпълняваш праведните изисквания на Моята Тора. Вдъхнових Моя пророк Исая да заяви: „Господ благоволи заради правдата Си Да възвеличи учението и да го направи почитаемо.“

А какво ще кажеш за слугата Ми Яков? Той ви каза, че има само един Законодател, който е в състояние да спаси и унищожи. АЗ СЪМ ЗАКОНОДАТЕЛЯТ! АЗ СЪМ СЛОВОТО! Аз съм ТОРАТА! Всеки път, когато говориш зло за Моята Тора, ти говориш зло за Мен! Когато наричаш Моята Тора проклятие, ти Мене наричаш проклятие! Предупредих те в една поговорка, че молитвите на онези, които отклоняват ухото ти, за да чуеш Моята ТОРА, са мерзост. В Моите Псалми Ви уверявах, че тези, които ходят в Моята Тора, са благословени. Ще имат голям мир. Вдъхнових Давид, моя Псалмист, да заяви „ТОРА на БОГ е съвършена, преобразява душата“, но ти  го отхвърли.

Казваш, че вярваш на Моето слово, на Библията, но не го правите! Ти, който твърдиш, че си в Моя Завет, защо не е написана Моята Тора в ума и в сърцето ти? Моят пророк Езекиил не ти ли каза, че когато Моите хора са спасени, когато са очистени от греха си, те ще ходят в Моите СЪДБИ? Те ще пазят Моя ПРАВИЛНИК! Ще го направят! Но ти не го направи! Ти избра онези неща, от които нямам удовлетворение, неща, които наричам мерзост. Ти изкриви Моето Слово! Ти твърдиш, че съм се разминал с Моята Тора, че съм я приковал към Кръста Си. Не знаеш ли, че аз никога не се променям? Аз съм Същия вчера, днес и завинаги! И така, в този велик и ужасен ден на Страшния съд, аз те обявявам за БЕЗЗАКОННИК, махни се от МЕН! Никога не Съм те познавал!

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА МИСЪЛ

Нека ви оставя с това, от Евреи 3:15, което цитира Псалм 95:7-8. "Днес, ако чуете гласа Му, не закоравявайте сърцата си както в Мерива".

Шалом




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. oia - Какво е съгрешаване ????
02.05.2020 14:43
Какво е съгрешаване ????
цитирай
2. dany88 - Съгрешавам пред Бог, извършвам г...
02.05.2020 16:01
Съгрешавам пред Бог, извършвам грях.
цитирай
3. oia - Грешката и грехът са коренно раз...
02.05.2020 19:09
Грешката и грехът са коренно различни действия. Съ--греших---извърших грешка, а не грях. Априори грешеното е заложено в развитието на индивида. Грешките служат за урок, а грехът е злото. Грях не се опрощава, защото не е заложен
за в развитието, като помощно средство, каквато е ролята на грешката. И когато казват, че Бог опрощава грехове, това е най-голямата заблуда. Когато някой извършва грях, той го прави с умисъл. От това следва друг извод--
Бог не твори грехове, и съответно, ако ги опрощава---означава, че си и противоречи. Грехове нито се опрощават, нито се изкупуват. Мисля, че бяха и определен брой. За тях се полага възмездие, а не опрощение. За грешка се прощава, но за грях се овъзмездява.
цитирай
4. dany88 - Към oia
04.05.2020 12:59
Здравейте,
Аз правя разлика между тези две думи.
Според тълковния речник:
Съгрешавам - Съгрешавам пред Бог, извършвам грях.
Сгрешавам - Правя грешка, постъпвам неправилно, сбърквам.
Ако Бог проявява само справедливост, Той няма да прости греховете и щеше да унищожи човечеството. Но Бог проявява и милост, което оправдава прошката Му към хората. Ето какво казва Той на планината Синай, когато преминава в Славата си пред Мойсей: „И Господ слезе в облака, застана там до него, и прогласи Господнето Име. Господ премина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърден, дълготърпелив, многомилостив и верен, Който пази милост за хиляди поколения, прощава беззаконие, престъпление и грях, но никак не обезвинява виновния; въздава беззаконието на бащите върху чадата и върху внуците им, до третото и четвъртото поколение.“ (Изход 34:5-7)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dany88
Категория: Други
Прочетен: 67047
Постинги: 43
Коментари: 64
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930