Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2021 17:52 - Пасхално изчистване, изцеление и изкупване
Автор: dany88 Категория: Други   
Прочетен: 1526 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 28.03.2021 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От Зак Уолър - 26 март 2021 г.

Израелските роби били освободени от фараона и заквасеното им тесто било спаднало, преди да станат наистина свободни. Човечеството се лекува от световните пандемии чрез смирение, молитва и покаяние. Прекъснатите взаимоотношения изискват покаяние преди постигането на помирение. Нека сравним тези три реалности и да видим дали можем да намерим тема, която ще укрепи вярата ни и ще ни даде надежда по време на този празник на Пасхата.

Подготовката за Пасха е трудна задача! Всичкият хамец (квасна храна) трябва да бъдат изчистени от нашите къщи. Всяка пукнатина и цепнатина трябва да бъдат инспектирани, за да се гарантира, че не е останала втасала троха. Докато почистваме, помним, че квасът представлява грях и конкретно е свързан с надутата, егоистична гордост. За да намерим истинска свобода, завършек и мир, ние трябва щателно да идентифицираме областите от нашия живот, където егото ни се е коронясало за цар, да се само-детронираме и да се покорим на Бог. Свободата идва след прочистването.

Борбата с пандемия е много трудно и опасно предизвикателство! Както видяхме през изминалата година, световните лидери бяха в постоянна суматоха, опитвайки се да намерят решения, които да донесат изцеление и мир. Писанията дават ясен лек! 2 Летописи 7:14 казва: „и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им." За да намерим изцеление, трябва да се смирим (премахнем кваса), да потърсим Бога (да приемем Неговите пътища като истина) и да се покаем (да се обърнем от греха, който бяхме приели като истина). Изцелението идва след като се обърнем към Бог.

Защото не сме могли да видим някого, когото обичаме, или защото сме постоянно с определени близки, коронавирусът ни е принудил да оценим нашите взаимоотношения. Тази година се питам, в кои области някаква закваска е влязла в отношенията ми с други хора? Нека Бог ни даде всички сили да идентифицираме и прочистим кваса, за да можем да имаме това добро и приятно единство на братство. Необходимо е доста съобразителност, за да се помирим с някого в кризата в отношенията ни. Помирението идва след покаянието.

Виждате ли модела тук? Достигането на успех изисква много работа! Бих добавил още един елемент към шаблона. Трудни ситуации като робство, пандемии и срив в отношенията ни дават сили да предприемем действия (прочистване, обръщане и покаяние) и да постигнем успех (свобода, изцеление и помирение). Робството дойде преди преминаването на Червено море и появата на Бог в Синай! Йешуа беше разпнат, преди да възкръсне от мъртвите! Някои от най-големите трудности на всички времена са дошли непосредствено преди най-невероятните събития в световната история.

Може да се обезсърчим от трудните ситуации, с които се сблъскваме в нашия свят днес. Има много неизвестни и възможности да се прокрадне страх. Насърчавам ви, не гледайте на робството, коронавируса, срив във взаимотношенията или каквото и да е трудно нещо, с което се сблъсквате в живота си, като край на всичко. Не губете надежда! Считайте тези истински трудности за начало. Те са родилните болки, които Бог използва, за да прояви волята Си на тази земя. Позволете им да ви подтикнат към действие!

Със сигурност не съм пророк, така че няма да предсказвам какви добри неща ще дойдат след тази глобална пандемия, но усещам, че Бог е позволил тези всеобхватни трудности да се случат, за да се роди също толкова масивен, международен, велик и страхотен ход на Бог.

Тази Пасха ще направя своята част и ще изгоря толкова квас, колкото мога да идентифицирам, докато чакам да видя Бог да освободи пленниците, да раздели Червените морета и да слезе на Неговата свята планина. Ако всички се присъединим, изпълнявайки своята част, кой знае, Бог може да бъде събуден от святото Си обиталище и да видим Неговата Слава, проявена както никога досега. Вярвам, че ще се случи и че може да стане сега, ако изчистим закваската.




Гласувай:
2



1. elizabethborislavova - 2021 година е все пак
28.03.2021 18:16
След Голгота празникът Пасха е вътрешно еврейски празник, без духовно съдържание. Исус замени този празник с причастието, господнята вечеря. За християните Пасха е Господнята вечеря. Този празник има същото духовно значение, както и гергьовден или коледа. Фактът, че плътският народ още го празнува означава, че все още не се е покаял за грешката си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dany88
Категория: Други
Прочетен: 67118
Постинги: 43
Коментари: 64
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930